Eat my Shorts

Tekstfragmenter til skrivebordsskuffen

Jeg har en vægt på 53 kilo – det mener min vægt i mit fitnesscenter i det mindste på trods af, jeg nærmest har barberet håret af mit hoved for at krybe under. Og uanset hvad jeg gør – så vil den forbandede vægt ikke under. Det er ikke fordi 53 i sig selv er galt – det er et nydeligt tal næsten geometrisk smukt, men jeg er ikke særligt høj og har hele mit liv ligget på 47 kilo – selv da jeg var i kamptræning (teakwondo). Og 47 er ganske vist ikke så smukt grafisk tal, men derfor bør den ikke diskrimineres.

Ifølge min mangelfulde kalorietæller og alaskens træningsplaner, så burde jeg på nuværende tidspunkt ligge under de 50 kilo. Og ærlig talt, lige nu føler jeg mig som undtagelsen, der skal bekræfte reglen, som freakeksperimentet der mislykkedes, som monsterklidbollen, der bare ikke vil blive mindre.

Så blogverden, er der en derude, der har lidt forstand på kost, træning og vægt, som kan gennemskue, hvad jeg gør galt og hvor jeg kan sætte ind – herunder følger en længere smøre om min træning og kost – for de uinteresserede: SPRING DET OVER!

Godt så – her er planen:
Jeg indtager mellem 1100 og 2000 kcal om dagen.
Sukker kommer primært gennem: frugt, tørret frugt og en smule sirup af og til
Drikkevarer: vand, mineralvand, kaffe, urtete og havremælk (ingen sodavand og juice kun ved særlige lejligheder).
Ingen laktoseprodukter (udover en smule mælk i kaffen), intet hvede og meget lidt okse og svinekød.
Morgenmad: 200 ml Smoothie, 1,5 dl soyayoughurt med hvedefri müsli og lidt æblesirup, 200 ml kaffe med minimælk.
Frokost: 150 gr. blandet salat, ca. 100 gr kød (ofte fisk) og 100 gr. tilbehør (rodfrugt, kartoffel etc.).
Eftermiddag: ½ æble, ½ pære, 1 gulerod og 400-500 ml urtete.
Aftenmad: varierer – men i gennemsnit 100 gr. ris, 125 gr. kød/fisk (sjældent gris og oksekød), 150 gr. tilbehør i form af groft grønt (ofte råt) og krydderier.

Træning
Dagligt:
ca. 17 km cykling med moderat til høj fart, ca. 2 gange om ugen 25 km.
20 min. yoga
Ugentligt:
Mellem 3 timers styrketræning fordelt på 3 dage
1½ times yoga én gang om ugen
2 timers pulstræning fordelt på 2 dage

Derudover mediterer jeg ugentligt og renser ud med en saunagus hver 14 dag. Og så er det sgutte tid til mere, hvis jeg også skal have et liv.

Så du kære anonyme ekspert – hvad f***** er der galt i dette billede – udover jeg burde se at få mig et liv og gå op i noget andet (det vil ske når vægten er på plads – jeg lover – amagerhalshug).

6 Comments

 1. Jeg bliver stresset af bare at læse dit program….
  Drop ris, pasta og kartofler og evt. alt for meget brød og erstat det med massere af grøntsager i stedet for…..
  Held og lykke..
  Men helt ærligt, de par kg for meget er jo ingenting, nyd livet og smil, en klidbolle kan også være smuk 😉

 2. Jup, og jeg føler mig også ganske godt tilpas, men der må da være en forklaring *s*

  Brød spiser jeg ikke, kartofler meget få af og ris bliver jeg nødt til at have lidt af – det er mit drug…og den eneste lettere usunde del af min kost.

 3. Drop madital og få dig en konto på madlog.dk istedet – jeg ved ikke hvordan madital er, men på madlog.dk er der et rigtig fint forum, hvor du kan poste dit spørgsmål og få en masse respons, fra nogen der virker til at vide hvad de taler om ….

  Bortset fra det, så har mange derinde en ide om at når du kører på et lavt kalorieindtag over en længere periode, går forbrændingen ned og så er det godt at tage en enkelt dag, hvor du kører en del op over dit normale indtag, da det kickstarter en ny forbrændring.

  For mit vedkommende kunne jeg konstatere at jeg nærmest ikke tabte mig i start-midt januar og så sidste lørdag gik jeg halvamok og derefter har jeg tabt over et kg. om ugen.

  Alt i alt har jeg tabt næsten 8 kg. siden jeg startede på madlog i midten af november.

 4. Masser af plads /many – det søger mit excelark jo for 😉
  Det lyder værre end det er, men det er fordi jeg nu har brugt over 1 år på at forsøge at smide de sidste 5 kilo, og i frustration over manglende resultater – er jeg gået mere systematisk til værks, men jeg har kun målt mit indtag i 14 dage – så rolig nu, og den dag jeg er nede på plads, så gider jeg ikke det pjat mere. Men der er jo en frk. projektleder i mig og jeg har det allerbedst når der er styr på sagerne – så det nyder jeg i lange baner – hahaha

 5. Jeg har brugt et online kostprogram til at få hjælp til at tabe mig. Ved hjælp af det har jeg tabt mig næsten 10 kg i løbet at de sidste 2 måneder, som jeg selv synes er meget godt. De har lagt rigtig mange forskellige madvarer ind så det er nemt at passe sin kostdagbog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *