Eat my Shorts

Tekstfragmenter til skrivebordsskuffen

Forelskelser

En god ven er blevet gift. Jeg var ikke inviteret med, men han skal have et bryllupsfestskrift alligevel.

Kære Busser, tillykke.

Og jeg mener vitterligt til-lykke – for du har valgt lykken til. Og jeg er temmeligt misundelig. Ikke på din kone, for hun ser vitterlig ganske dejligt ud og jeg forstår dig tilfulde. Men misundelig fordi der på en måde går en smule magi af vores venskab. Og når jeg siger misundelig, så er jeg ganske uskyldigt skyldig, for jeg er simpelt hen misundelig på det venskab I to har sammen og er samtidg meget meget glad på jeres vegne. Hvordan kan det nu være?

Det er ikke fordi jeg sidder som pebermø på 20. år, er skitzofrent anlangt eller ikke kan holde rede i min logik. Jeg er en ganske ovenud tilfreds kvinde, når det kommer til kæreste og liv, har ingen nævneværdige sygdomme, der endnu er mig bekendt og kan så vidt jeg ved, kan jeg godt holde rede i 3 liniers skrift. Men med dig Busser har jeg en god langvarig saftig flirt – på det absolut abstrakte plan. En flirt som hverken du eller jeg nogensidne har tillagt en potentiel mulighed, men en af den slags flirter, der gør mig varm i maven og glad for at se dig – hver gang. Kender I det? Der er den der uudsigelige magi, der gør, at man børster lige sit hår en ekstra gang, tjekker tænderne og tager rene underbukser på, fordi du på en eller anden god måde altid får mig til at føle mig ufattelig attraktiv og kvindelig. Tak for det og så går vi over til det alvorlige.

Men det er slut nu. Flirten erstattes umærkelig af noget andet. Fordi du har sagt ja til din kone, har du også sagt ja til at miste den lette flirt der ligger i det overfladiske potentiale – potentiel single mand møder potentiel single kvinde! For med den symbolske ægtering følger der en symbolsk mening. Derfor er jeg misundelig på din kone. Misundelig fordi hun alene besidder potentialet. Men glad fordi dit ja til hende også bringer en anden tygde til mig. Du er nemlig nu en afsat holden mand, en gift mand og for mig betyder det at vores fortsatte møder nu indebærer en anden alvor – et vitterligt ja til vores venskab. Fordi jeg fortsat ønsker at mødes med dig over skrift og over kaffe tillægger jeg fremtidens møder en alvor. En alvor der for alvor betyder jeg nu må titulere dig min ven og ikke længere min uskyldige kaffedateflirt. Jeg har dog en joker i ærmet.

Så før vi tynges ned af denne konstruerede alvor vil jeg skynde mig at understrege, at du skam stadig er en lækker mand med en fejl i øjet. Men jeg er allermest tiltrukket af din hjerne og jeg må tilstå, at jeg skamløst mindfucker dig næsten hver eneste gang vi mødes, så lidt symbolsk flirt må der nødvendigvis være tilbage. Og når jeg er næsten sikker på min kæreste ganske uhomofobisk har det på samme måde. Det er nogen mennesker man simpelthen ikke kan lade være med at mødes med og sådan har jeg det med dig, Busser. Du tiltrækker mig, ganske simpelt, fordi du er det menneske, du er og så er jeg endda ikke så naiv, at jeg ikke tror det må være en pestilens at være din kæreste af og til. Hun er modig og du har fortjent hende og jeg vil glæde mig hver dag over kærlighedens sejr.

Jeg er til tider en sjælden gang forelsket i mennesker uanset køn, og her taler jeg ikke forelsket i det hele menneske, men forelsket i nogen af deres egenskaber. Du er multifunktionel, men jeg er allermest tiltrukket af, at du udfordrer mig, næsten hver gang vi er sammen på et mentalt plan på en måde, der ikke udmatter mig. Det er en pragtfuld egenskab og det betyder også, at jeg nødigt slipper dig i fremtiden. Før du flygter skrigende må jeg dog tilføje:

Jeg er heldigvis forelsket i min kæreste på rigtigt mange planer. Min kæreste har ganske vist sider jeg hader at elske, men langt de fleste er mig en daglig glæde og fornøjelse. Vi følger nok ikke jeres eksempel, men tilbringer da helt sikkert resten af vores liv sammen også.

Men fordi du har valgt det, fordi du har gjort det, fortjener du at få dette korte festskrift og jeg vil slutte med Aristoteles: A friend is a second self. Jeg er fuldstændig klar over, du ikke nødvendigvis føler det på samme måde som jeg.

Busser min ven – TILLYKKE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *