Eat my Shorts

Tekstfragmenter til skrivebordsskuffen

Til tider spekulerer jeg på om jeg har fået opdraget mine børn for sundt – om der er gået fanatisme i økologien. Både børnenes fædrene ophav og jeg har altid værnet om kvalitet – herunder økologi og rene råvarer. Det fædrende ophav er gået et skridt videre end jeg, ved at bandlyse alt sukker i hjemmet, hvor jeg trods alt blot bandlyser alt raffineret sukker, men jeg sympatiserer med tanken.

Mine børns rå spelt trip blev synliggjort, da jeg forleden slæbte dem med til firmaets årlige julefest, der i bedste firmaånd serverede kogte pølser med brød og ris’a’lamande med kirsebærsovs – ikke et øje var tørt og folk guffede løs. Bortset fra det hjørne hvor min lille familie sad.

Min datter spiste kun brødet, da hun ikke mener pølser burde betegnes menneskeføde – hun nåede dog at påpege, at det hvide pølsebrød indeholdte rester af gris og at det var møgusundt uden næring. Min søn spise kun pølsen, da han ikke kan tåle brødet – han kunne dog ikke lide pølsen og ledte derfor i slikskålene efter mørk chokolade. Begge børn sorterede deres slikposer, hos min søn var der kun en 1/3 del var tilbage, og hos min datter var der glæde over rosinæskerne, mens hun bekymret fiskede madarinen ud mens hun spurgte til om sprøjtegiften kunne sætte sig på de andre ting. Jeg blev hende svar skyldig, men mente nok at der var en hvis sandsynlighed – jvf. lægernes råd med at vaske hænder når man har pillet en appelsin.

Helt galt gik det da min datter glædesstrålende kom ud fra køkkenet og spurgte om hun ikke måtte spise det biodynamiske knækbrød, vores køkkendame havde taget hjem ved en fejl. I et forsøg på ikke at marginalisere familien yderligere, spiste jeg 3 pølser, 3 brød og 2 portioner dessert – det skulle jeg aldrig have gjort – jeg havde mavepine resten af aftenen.

Jeg må konstatere at prisen for at opdrage sin familie på økologi og alternativ kost er, at vi har umanerligt svært ved at tage til fælles arrangementer, hvor vi ikke selv kan styre maden. Lige nu sidder de 3 pølser i min krop og jeg tror, jeg vil leve vegetarisk resten af ugen, borset fra imorgen, hvor begge unger har bedt om fisk. Jeg tror, jeg vil faste hen over nytår – jeg kan slet ikke overskue julen bud af kemikalier, fedt og sprøjtegifte.

Comments

  1. Det er da fedt at ungerne sådan har taget det til sig – og selvom man måske står ud ved fælles arrangementer som beskrevet, så er det da noget der batter i hverdagen – og når alt kommer til alt, så er det hverdagen der tæller.

    Hvis man vil undgå at komme til at stå udenfor ved sådanne arrangementer, så er det noget med at få møvet sig ind i diverse planlægningsgrupper, hvor det er muligt 🙂

    … jeg har i øvrigt prøvet at trodse traditionen på kontoret og når jeg bestemmer er matadormix’en skiftet ud med 70% mørk chokolade (det koster det 5-dobbelte, men smager så meget bedre og vistnok noget bedre for kroppen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *