Eat my Shorts

Tekstfragmenter til skrivebordsskuffen

Er du en af de mange, der i går tændte lys i vindueskarmen for gidselofrene, så kommer her en opfordring – følg det op med noget aktivt.

Jeg ved ikke, hvorfor der går inflation i lysene, hver gang noget sørgeligt skal markeres – og på befrielsesdagens vegne, gør det mig lidt trist. Men udover at lyseproducenterne gnider sig i hænderne, mens de masseudsender flere sms’er – så er der en forunderlig selvfed passivitet i handlingen.

Der markeres for alverden, at vi er mennesker med empati og jeg skal heller ikke underkende ægtheden i de følelser, der lægger i vindueskarmlysene, men vil man sikre at en sådan katastrofe ikke kan ske igen, så kræves der handling og ikke stearinlys.

Så når du nu har pustet lyset ud, så vil jeg opfordre dig til at sige ja – sige ja til det næste frivillige stykke arbejde, der passer ind i din overbevisning om, hvordan verden bliver til et bedre sted at leve. Sig ja til raslebøssen, bestyrelsesposten, folkekøkkenet, indsamlingen af strikkehuer eller hvad du nu kan finde på – og nej, du slipper ikke med at lægge 2 kr. for bolcherne på posthuset eller klikke 5 gange på fooddonation.

Det handler om at overvinde passivitetens selvfedhed og HANDLE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *