Eat my Shorts

Tekstfragmenter til skrivebordsskuffen

Jeg har givet mig selv gaver i år – af flere omgange. Først gav jeg mig selv en smuk sølvring i fødselsdagsgave lavet af min kosmiske venindes designerveninde og så gav jeg mig selv en smuttur til Las Vegas og Los Angeles i julegave. Det må så være materialisme nok for i år. Men den allerbedste gave jeg har givet mig selv, har været en langvarig sjælelig gave, der hed selvudvikling og den har stået på i mange år.

Værktøjerne har været mange, men det buddhistiske tankegods har været en væsentlig del og jeg bliver altså nødt til at hikke lidt om hele karmabegrebet og den letkøbte selvgodhed, den ofte er pakket ind i.

Rigtigt mange – og især min ex-mand er begyndt at smide om sig med god karma og shanti – og det er jo voldsomt smukt – men desværre er konteksten ofte belærende og doserende og hvorfor så bruge energi på at sende velmenende tanker, når man destruerer dem med den ånd man sender dem i?

I bund og grund køber jeg ikke rigtigt tanken om at sende god karma rundt med aftenposten, selvom den er nok så velment, det er for mig udtryk for en letkøbt selvfedhed. God karma sender man bare efter min mening, ikke til nogen som en pose bolcher.
God karma handler i bund og grund om at man sætter sig ned og arbejder med sig selv. Den karma man får og har, er summen af fortidige, nutidige og fremtidige handlinger og resultat af det man har erkendt og ikke-erkendt. Man kan udvikle den ved at arbejde sig frem mod en højere og bedre erkendelse, som man så bærer videre i næste livs karma for at opnå bl.a. shanti. Så når min ex i sin skjulte irritation over at jeg kommunikerer agressivt med ham, sender god karma og shanti – så handler det mere om, at han ønsker at placere det negativ tankegods hos mig og ikke erkender, at vores forbindelse i bund og grund er opstået fordi vi skal lære hinanden noget om os selv. Det er selvfølgeligt ikke ensbetydende med at man skal acceptere agressioner og anden dårlig opførsel fra nogen – og heller ikke fra mig, men lad os lige kalde en spade for en spade. For i bund og grund kan man ikke sende god karma men gode handlinger og det er en væsensforskel – for når du sender god karma er det blot tomme ord, der viser en ansvarsforflygtigelse og en manglende erkendelse af at karmaen er bundet til dig selv og dine egne handlinger. God karma handler om at række hånden ud og gøre noget for en anden, fordi dit hjerte byder det og så reelt gøre det uden bagtanker.

Karma er ikke noget man kan smide om sig og deler ud af som et pund leverpostej (hvis det var så nemt ville vi alle rende rundt med evig lykke uden reelt at skulle arbejde for det). Karma er man selv ansvarlig for – så jeg skal ikke have sendt noget fra nogen – det betyder ikke jeg ikke vil modtage kærlige og venlige handlinger, for handler du positivt overfor mig og har du hjerte med, når du interagerer med mig, ja så forbedrer du din egen karma og derigennem hjælper du dig selv – og det samme gælder for mig.

Jeg er heller ikke et sekundt i tvivl om at min ex-mand er i mit liv for at lærer mig en vigtig lektie – om jeg så har lært noget af det, finder jeg først ud af i det næste. Sjovt nok var Ohm-tegnet indgravet i vores vielsesringe – så en karmisk forbindelse har jeg nu altid haft til ham, det er bare længe siden jeg har lyttet til den – hmmm. Men fri mig fra livet med en øllebrødsspiritualisme og en selvgod frelsthed, der i bund og grund bruges til at lufte en overskudskonto og en “se hvor er jeg god” mentalitet. Walk the talk baby – hvis du vil have god karma.

Buddhismen har givet mig gode værktøjer, men den har ikke taget ilden ud af geden (jeg er født i fårets år med ild som element – og tro mig det er vigtigt for koreaneren i mig) – jeg er stadig besk som en slåensnaps, men jeg tror nu heller ikke på at en lallende blidhed er tegn på balance og selvindsigt – det er højest tegn på konfliktskyhed.

Mine første grå hår er kommet for at blive og det er betydeligt hårdere at holde min krop i form, men for pokker hvor holder jeg af min alder. Livet er i balance og lige nu har jeg nok i mig selv og min lille familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *