Eat my Shorts

Tekstfragmenter til skrivebordsskuffen

Jeg holder umanerligt meget af at få middagsgæster på besøg og én ting mine gæster holder af, er at jeg elsker at lave god mad. Men ofte sidder jeg desperat samme formiddag og tænker – what the fuck…hvad skal jeg lave? Ikke hvad er opskriften, men mere hvad er alternativet til culottestegen og de ovnbagte kartofler?

Som regel laver jeg mad efter temaer – ikke at geografiske temaer med ingrediensmæssige temaer – så hos mig får man som regel mad inspireret fra mange køkkener men med én eller to ingredienser som gennemgående rød tråd. Giver det mening for jer?

Temaet i dag er ingefær, muskatnød og vanilie:
Gulerodssuppe med appelsin og ingefær
Tandorikylling med naanbrød, mangechutney og agurkeraita
Gammeldags sprøde vafler med hjemmelavede helsyltede rørsukkerjordbær
Til kaffen er der græskartærte med vanilieflødeskum

Desuden er jeg ofte inspireret af Liselotte, men er ikke overskudsagtig nok til at lægge opskrifter og pæne billeder – jeg skal nå at handle ind og stå i køkkenet hele eftermiddagen. Kylligen er først lige røget ud af fryseren og ikke lagt i marinade endnu.

PS! De næste to gæstebud er nemme – der er fra gæsternes side bestilt koreansk Bulgogi med hele svineriet. Kødet er lagt i mariande og kimchien sat til at gære.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *