Eat my Shorts

Tekstfragmenter til skrivebordsskuffen

Det er nytår og vi går ind i den sorte slanges år. Vanddragens år var ikke god for en ildged som mig, så det er en lettelse jeg forlader et år fyldt med tumult og forandring. Den sorte slange hvisler forandringer og udfordringer, jeg holder hovedet hævet og udviser forsigtighed.

Men første og fremmeste er den sorte slanges år lig med frihed. Frihed, jeg tror, jeg må begynde at skrive om det begreb, det får fortsat nye betydninger for mig. Jeg har for f’ørste gang i mit liv givet mig selv den luksus at holde orlov – det er helt nyt og anderledes for mig, men jeg står i en situation, hvor jeg har råd til det og derfor holder jeg fra på mandag 2 måneders orlov.

Jeg skal bruge den til at skrive en opgave færdig, som har værer et hængeparti i over et år. Så jeg skal ud og være fuldtidsstuderende. Det er en (vid)underlig følelse.

Op til jeg blev 40 var jeg hårdtarbejdende og målrettet – jeg vidste bare ikke helt hvorfor. Jeg halsede rundt for at gøre andre glade, for sådan har jeg nu engang lært at man skal opføre sig. Problemet er bare at det kom jeg ikke ret langt med. I privatlivet som professionelt. Og det er først nu i en alder af 45 jeg har fået mit livs wake up call.

Jeg skal sætte mig selv først – hele tiden. Ikke på den egoistiske forkælede måde – men i bund og grund på den gode tunge indsigtsfulde sunde måde – uden at såre andre. Det er virkeligt svært. Så jeg tager 3 store opgør i år regner jeg med 1. på kærlighedsfronten, 2. på arbejdsfronten og 3. på den spirituelle front.

1. Jeg skal lære at elske mig først og fremmest. At behandle mig selv ordentligt og respektfuldt og stå ved det og den jeg er. Terapeutisk arbejde og øvelse.

2. Jeg skal have mere kreativitet og frihed ind i mit arbejdsliv, så kan det godt være jeg ikke tjener så mange penge men op i skyen med det – jeg kan ikke længere dø på et kontor. Skriveværksted og afklaring.

3. Jeg søger tilflugt i Buddhismen til sommer regner jeg med hos Venerable Robina Courtin – på trods af hun skræmmer livet af mig. Jeg vil afgive 3 løfter: Ikke at indtage euforiserende stoffer (skal lige afklare om te og kaffe er med i dette), ikke at tage hvad der ikke gives mig – den giver mig pt. de største filosofiske udfordringer og ikke at spise kød.

Du sorte slange, der vrider og buger sig om den trippende ged. Hun vil gå forsigtigt, kærligt og modigt ud i livet. Turde miste fodfæste for et kort sekundt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *