Eat my Shorts

Tekstfragmenter til skrivebordsskuffen

Refugie

Jeg drømmer om et refugie og har brugt weekenden på at tegne, drømme og mentalt fylde ting i det. Materialisere drømmen så at sige. Forklaring følger her:

Et refugie for mig består i en lille egotripperhytte, hvor jeg kan trække mig tilbage og dagdrømme i fred og ro. En krydsning mellem Villa villakulla og fru Pigalops hus bare mere hvidt og charmerende, i 2 etager med tagterasse på ialt 30 kvm2. Et sted hvor der hersker fred og ingen telefoner, hvor en solid seng eller hængekøje er placeret under en glaspyramide, så man kan se himlen og stjernerne om natten. Hvor væggene er hvidskurede og mit linned dufter af blomster. Hvor kvindelighed får lov til at udfolde sig med florlette gardiner og glasvaser med levende lys.

Jeg er omgivet af mennesker hele tiden og er et ganske socialt væsen. Men det er min måde at forsøge at skabe mit eget rum, et sted hvor jeg kan få inspiration og ny energi til at lave, yde og gøre mere, end jeg gør. Et sted hvor jeg kan se ud over vandet, se stjernerne på himlen og gå nøgen rundt i fred og ro.

Det skal være mit og kun mit, hver eneste ting skal betyde noget for mig og der skal ikke være for meget. Simpel engelsk kolonistil med grønne planter, smuk kunst på væggen, snørklede trapper og varm kaffe i glas.

1. skridt er at investere i 15 km2 pløjemark i et udørk i Sydhavnen, ignorere diselolien og lugten af maskinhal. Se bort fra flaskernes klirren og de skæve eksistenser og finde ud af hvordan man støber et fundament. Dernæst skal jeg se bort fra de økonomiske realiteter og sandsynligheden for at det hele vil ende som en halvbeskidt campingvogn med flistæpper og termokander. Drømmen skal realiseres. Det gælder min mentale sundhed, jeg vil skabe mit refugie og fylde det med lys og hvide tæpper.

Jeg vil væk fra børn, kæreste og larm bare en gang imellem – ikke fordi de ikke er elsket, men fordi jeg nu i 12 år har været tilstede fuld ud for min familie og mit arbejde og synes egentlig jeg fortjener for en gangs skyld at gøre noget for mig selv – alene fordi jeg gerne vil gøre det, uden at skulle tage hensyn til andres krav, smag og ønsker. Jeg er sikker på, jeg bliver et bedre menneske og en bedre mor af at se stjernene og havet. “A room of ones own” skrev Virginia Wolf og det handler om at drømme om at skabe sit eget rum. Et rum der skal materialiseres – snart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *